Esittelyssä Chief Technology Officer Antero

Esittelyssä Chief Technology Officer Antero

Oletko miettinyt millaisia persoonia Capnovan asiantuntijat oikein ovat? Haluamme tutustuttaa teidät työntekijöihimme vapaamuotoisen haastattelun myötä.

Capnovalainen: Esittelyssä Chief Technology Officer Antero Katajamäki

Antero on pitkän linjan capnovalainen. Yli 14-vuotisen matkansa aikana Capnovalla Antero on raivannut tiensä teknisestä asiantuntijasta aina teknologiajohtajaksi asti. Anteron monipuolisesta osaamisesta kertoo se, että ennen teknologiajohtajaksi ryhtymistä hän vastasi koko Capnovan toiminnasta toimitusjohtajana yli 6 vuoden ajan. Silloin kun Anteroa ei Tampereen toimistolla näy, on hän mukana jokapäiväisessä tekemisessä Pohjanmaalta käsin ja niin sanottu vapaa-aika vietetään suurimmaksi osaksi hektisen perhearjen keskellä.

Antero on IT-alan moniottelija. Hän on ollut suunnittelemassa, tuotteistamassa ja toteuttamassa Capnovan palveluvalikoimaa jo vuodesta 2004 lähtien. Tämän myötä hänelle on kertynyt osaamista kaikilta eri osa-alueilta yritysverkkoratkaisuista palvelinten varmistamiseen ja ylläpitopalveluista webhotelleihin. Näin ollen Antero hallitsee laajempienkin palvelukokonaisuuksien suunnittelun ja kykenee valitsemaan asiakkaidemme liiketoimintaa parhaiten hyödyttävät ratkaisut.

1. Millä nettisivuilla vierailet päivittäin? Perustelut?

Juuri päättyneellä kesälomalla tuli käytyä paljon Ilmatieteenlaitoksen sivuilta katsomassa, että eikö sitä vettä koskaan sada? Muuten sivustot vaihtelevat, eikä ihan sellaista joka päivä seurattavaa saittia ole kuin hetkittäin. Tai no, tuskin päivääkään on tullut pärjättyä ilman Googlea 🙂

2. Mikä on puhelimesi soittoääni?

Joku ipuhelimen oletusäänistä, ei ole ollut tarvetta enää niiden kanssa juurikaan kikkailla.

3. Mikä puhelin sinulla on? (Malli ja väri)

iPhone 8 Plus. Väri piti tarkistaa ruskean nahkakotelon sisältä, että se oli hopea 🙂

4. Mikä on ensimmäinen asia mitä teet, kun saavut työpaikalle?

Työt alkavat yleensä jo junassa klo 05.45.

Toimistolle päästyä laitan valot päälle (koska olen yleensä ensimmäisenä siellä klo 07.15 aikoihin). Sitten otan koneen laukusta, avaan kannen ja lähden hakemaan kupin kahvia. Usein saa tuohon aikaan sen itse myös keittää, koska sisaryrityksen yövuorolaisten jämälirusta ei voi mennä takuuseen montako tuntia se on siellä seissyt. Eikä tämä ollut siis moite ketään kohtaan.

5. Mikä on parasta työssäsi?

Ehdottomasti monipuolisuus. Näiden vuosien aikana en muista kahta samanlaista työpäivää koskaan olleen. Toisaalta myös organisaatiokoon mahdollistama notkeus reagoida muutosta vaativiin tilanteisiin ei milloinkaan aiheuttanut turhautumista ja pään hakkaamista suotta seinään. Jos joku asia prakaa, niin muutetaan toimintatapoja niin että se toimii.

6. Mitä koulussa opittua taitoa olet tarvinnut eniten työssäsi?

Lukutaito! 🙂

7. Mikä on erikoisin taitosi?

Pystyn seisomaan varpaat taivutettuna pelkkien nivelten varassa.

8. Lapsuuden haaveammattisi?

Pienenä poikana muistan haaveilleeni yleisimmistä poliisi-palomies-lääkäri -akselin ammateista, mutta käytännössä harrastuneisuus vei IT-alan suuntaan mennessään jo nuorena.

9. Mikä supersankari/sarjakuvahahmo olisit?

Taikaviitta.

10. Mitä kuuntelet työmatkallasi? Minkä biisin valitset työpaikan virkistysillassa?

Junassa kuulokkeissa Spotifyn ”Viikon suositukset” soi useimmiten. Se koostuu pääosin tuoreemmasta rock/pop-musiikista. Musiikkimakuni on hyvin laaja ja vaihtelee tilanteen mukaan. Oikeastaan jazz- ja rap-musiikit ovat sellaisia jotka eivät korvia hivele. Autossa kanavavalinta on Suomipop.

Virkistysiltaa voisin rauhoittaa naapurimaamme kaunisäänisen artistin Lykke Lin tunnelmallisella kappaleella nimeltä I Follow Rivers.

11. Monelta herätyskellosi soittaa yleensä arkiaamuisin?

Jos olen lähdössä Tampereen konttorille, kuten teen 2-3 päivänä viikossa, niin kello soi 04.20. Muina aamuina, arkena ja viikonloppuna, nuorin lapsista (1v) herättää kellontarkasti 05.00.

12. Mitä tekisit, jos voittaisit Eurojackpotissa?

Maksaisin lainat pois ja sitten veisin perheen lomalle mukavaan kohteeseen ulkomaille. Jos rahaa vieläkin olisi, niin miettisin miten sen järkevimmin sijoittaisi.

13. Mikä on mottosi?

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa.

14. Mikäli saisit valita vapaasti, missä asuisit (muualla kuin Suomessa)?

Viro?

15. Minkälaisista asioista työpäiväsi koostuu?

Tuotanto- ja ylläpitoympäristöjen hallinnointi ja kehitys, kumppanuuspalaverit, myynnin ratkaisujen tekninen suunnittelu, tarjouslaskenta, tuotteistus ja innovointi.

16. Minkä teknisestä laitteesta/puhelimen sovelluksesta et missään nimessä luopuisi?

Taitaa olla puhelimen kalenteri, jota ilman olisi ainakin vaikea tulla toimeen.

17. Lempimeemisi tai -sanontasi?

Hyvä siitä tulee kun sen maalaa.

18. Jos olisit eläin, mikä eläin olisit? Perustele lyhyesti.

Jättiläisalbatrossi. Saisi olla lintujen A380.

19. Kuvaile Capnovaa 5 sanalla.

Yhdeltä luukulta kaikki yrityksen IT-palvelut.

20. Mitä teet mieluiten vapaa-ajalla?

Vapaa-aika kuluu vauhdikkaasti perheen kanssa touhutessa. Valokuvaamista harrastan sen mitä ehdin. Kun ei ehdi järkkäriä kaivaa laukusta, niin tilannekuvat napsitaan puhelimella. Liikunta, terveysasiat ja matkustaminen ovat myös lähellä sydäntä.

21. Minkälainen tyyppi olet? Kuvaile muutamalla sanalla.

Rauhallinen, kriittinen ja auttavainen multitaskaaja. Innostun uusista asioista ja haluan jatkuvasti oppia lisää.

22. Mikä on irc-nickisi?

Jo vuodesta 1993 alkaen se on ollut maagic. Tosin ircin käyttö on jatkuvasti vähentynyt vuosien varrella. Viimeisimpänä muutama vuosi sitten, kun Slack tuli ja siirsi sisäisen kommunikoinnin sinne. Nykyisellään on vaan muutamia kanavia ja ihmisiä joita parhaiten tavoittaa sitä kautta.

23. Jos sinun pitäisi valita ikä, joka sinulla olisi loppuelämäsi, mikä se olisi?

33.

24. Yö vai aamu?

Molemmat! Joku saisikin keksiä, miten ihminen pystyisi elämään nukkumatta. Saisi ne muutamat tarpeelliset lisätunnit vuorokauteen, että ehtisi tehdä kaikkia haluamiaan asioita.

25. Mitä sarjaa/TV-ohjelmaa katsoit viimeksi? / Minkä elokuvan katsoit viimeksi?

Hyvin vähän ehtii normiarkena katsoa TV:tä, mutta lomalla tuli nähtyä ”Thaimaan huikea luolapelastus” -dokumentti sekä elokuva nimeltä Varasto.

26. Kahvi vai tee?

Kahvia, tummaa paahtoa, kiitos. Herkutteluun suosittelen kahvin ystäviä tutustumaan Bulletproof-kahviin. Google tuntee termin ja löydät valmistusohjeen.

27. Mikä on lempiviikonpäiväsi?

Perjantai.

28. Jos sinun pitäisi valita ainoastaan yksi kirja, jonka saisit lukea elämäsi aikana, mikä se olisi?

Jos vain yksi pitäisi valita, niin ottaisin Leonardo da Vincin kirjoittaman alkuperäiskirjan nimeltä ”Codex Leicester”. Siinä menisi varmasti tovi lukiessa ja jos sattuisi käymään niin ikävästi, etten siitä pitäisi, niin voisin myydä sen hyvällä hinnalla eteenpäin.

By Leonardo da Vinci (1452-1519), Public Domain, Link

Jaa ihmeessä muillekin: