Esittelyssä Marketing Designer Annika

Esittelyssä Marketing Designer Annika

Oletko miettinyt millaisia persoonia Capnovan asiantuntijat oikein ovat? Haluamme tutustuttaa teidät työntekijöihimme vapaamuotoisen haastattelun myötä.

Capnovalainen: Esittelyssä Marketing Designer Annika Hepo-oja

Capnovan uusin tulokas ja firman ainoa nainen toimii markkinointisuunnittelijana vastaten yrityksen markkinointiaktiviteeteista ja näkyvyydestä eri kanavissa. Annika on koulutukseltaan mediatekniikan insinööri, joten sopeutuminen IT-alan yritykseen ja miehiseen ylivaltaan on sujunut luontevasti.

Annika on toiminut erilaisissa työtehtävissä IT-alalla jo yli 10 vuoden ajan. Kokemusta löytyy visuaalisesta suunnittelusta, IT-alan markkinoinnista ja webkehityksestä aina integraatioprojekteihin asti. Capnovalla Annika pääsee hyödyntämään osaamistaan monipuolisesti markkinoinnin parissa, toteuttaen rohkeasti materiaalia mitä villeimmistäkin ideoista niin eri sähköisen median kanaviin kuin painotuotteisiinkin.

1. Millä nettisivuilla vierailet päivittäin? Perustelut?

Joka päivä tulee tsekattua sää foreca.fi ja Facebook. Arkisin aukeaa aina luonnollisesti Capnova.fi sekä kaikki some-kanavat ja muut työtehtävään liittyvät sivustot. Google on myös kovassa käytössä, sieltä löytyy yleensä vastaus mm. lasten kiperiin kysymyksiin.

2. Mikä on puhelimesi soittoääni?

Jaa-a, pitää oikein tarkistaa, puhelin soi sen verran harvoin (suosin viestejä) tai sitten se on värinällä. ”Vanha puhelin” se näkyy olevan.

3. Mikä puhelin sinulla on? (Malli ja väri)

iPhone 8, gold. Tää on mun silmään kyllä ruusukulta. Ja koska sain Android-miehiltä kommentteja puhelinvalinnastani, niin todettakoon, että sen verran ulapalla olin iMaailmasta, että luulin puhelinta iPhone 7:ksi niin pitkään, että en kehtaa edes kertoa kenellekään.

4. Mikä on ensimmäinen asia mitä teet, kun saavut työpaikalle?

Toivotan Jussille hyvää huomenta (muut eivät yleensä ole vielä paikalla), käynnistän koneen, avaan Outlookin ja sen jälkeen on pakko saada aamukahvi.

5. Mikä on parasta työssäsi?

Saan käyttää osaamistani ja toteuttaa itseäni monipuolisesti, yhdistää sekä teknistä että visuaalista osaamistani. Parasta on tehdä IT-alan markkinointia, siitä olin haaveillut ennen Capnovalle pääsyä.

6. Mitä koulussa opittua taitoa olet tarvinnut eniten työssäsi?

Äidinkieli, englanti, kuvankäsittely ja Adoben ohjelmistojen käyttö. Myös projektiluontoisen työskentelyn opettelusta on ollut hyötyä.

7. Mikä on erikoisin taitosi?

Olen aika hyvä aistimaan asioita ja lukemaan ihmisiä.

8. Lapsuuden haaveammattisi?

Niitä oli useampi. Leipuri (leipoa voi onneksi vapaa-ajalla silloin kuin huvittaa), kampaaja (hyvä kun jaksan omia hiuksia laittaa), lentoemäntä ja poliisi (näihin oli käsittääkseni joku pituusrajoitus, joten luovuin molemmasta haaveesta sen vuoksi).

9. Mikä supersankari/sarjakuvahahmo olisit?

Saturnustyttö. ”Saturnustytön erikoisvoima on telepatia, jonka avulla hän kykenee muun muassa lukemaan ihmisten ajatuksia ja siirtämään esineitä ajatuksen voimalla.” Näistä taidoista olisi hyötyä ihan tosielämässäkin.

10. Mitä kuuntelet työmatkallasi? Minkä biisin valitset työpaikan virkistysillassa?

Bussilla kulkiessa harvoin kuuntelen musiikkia, enkä kyllä tiedä miksi. Autolla ajaessa kuuntelen randomisti eri radiokanavia eli olen kanavasurffaaja. Vaihdan välittömästi kanavaa, mikäli radiosta tulee esim. Ultra Bra, Juha Tapio, Popeda tai Yö. Työpaikan virkistysillassa valitsisin Petri Nygårdin Nössö ja omistan sen kaikille niille, jotka lähtee kotiin ennen neljää. Myös räppi vois ilahduttaa meidän hevimiehiä.

11. Monelta herätyskellosi soittaa yleensä arkiaamuisin?

6.10 ja 6.20. Yleensä pärjään yhden torkun taktiikalla, mutta onneksi on joustava työaika, jos joskus lipsahtaa esimerkiksi tunnin torkutteluksi.

12. Mitä tekisit, jos voittaisit Eurojackpotissa?

Ostaisin talon, pikkumustan (auton) ja kaupunkiasunnon (tai varmaankin useamman). Matkustelisin ja pitäisin kavereille kunnon bileet. Haaveena olisi saada myös kaikki läheiseni velattomiksi.

13. Mikä on mottosi?

Anna unelmiesi olla aina suurempia kuin pelkojesi.

14. Mikäli saisit valita vapaasti, missä asuisit (muualla kuin Suomessa)?

Torrevieja, Espanja. En ole ikinä käynyt siellä, mutta ilmaston, espanjankielen ja suolajärvien vuoksi muuttaisin. 300 aurinkoista päivää vuodessa kuulostaa sopivalta.

15. Minkälaisista asioista työpäiväsi koostuu?

Päivästä riippuen suunnittelen ja toteutan Capnovan markkinointia painotuotteiksi, kotisivuille, sosiaaliseen mediaan ja mihin ikinä on tarve.

16. Minkä teknisestä laitteesta/puhelimen sovelluksesta et missään nimessä luopuisi?

Puhelimesta en luopuisi. WhatsAppit, SnapChatit, Facebookit, Instagramit, sähköpostit, netti, kaikki samassa paketissa!

17. Lempimeemisi tai -sanontasi?

18. Jos olisit eläin, mikä eläin olisit? Perustele lyhyesti.

Ranskanbulldoggi. Seurallinen, iloinen, leikkisä, reipas ja tarkkaavainen, aina valmis kaikenlaiseen toimintaan, haukkuminen on usein vähäistä, itsepäinen, tulee hyvin toimeen muiden kanssa.

19. Kuvaile Capnovaa 5 sanalla.

IT-yritys, josta tulette kuulemaan vielä!

20. Mitä teet mieluiten vapaa-ajalla?

Istumatyön vastapainoksi tykkään ylläpitää terveyttä ja harrastaa liikuntaa, tällä hetkellä kokeilussa on crossfit. Parasta mielenterveydelle (liikunnan lisäksi) on viettää aikaa ihanien ihmisten kanssa tai kutitella lapsia niin, että saa ne nauramaan. Rentouttavaa on silloin tällöin nauttia rauhassa lasillinen kuivaa Rieslingiä ja käydä pidennettynä viikonloppuna budjettimatkalla.

21. Minkälainen tyyppi olet? Kuvaile muutamalla sanalla.

Avulias, huolehtivainen, ystävällinen ja empaattinen. Yliherkkä introvertti, joka pyrkii pois mukavuusalueelta.

22. Mikä on irc-nickisi?

Tästä on muodostunut jo lähes ongelmallista. Kaikki muut tunnetaan täällä irc-nickillä, mutta mä oon vaan Annika.

23. Jos sinun pitäisi valita ikä, joka sinulla olisi loppuelämäsi, mikä se olisi?

36.

24. Yö vai aamu?

Yöllä saa nukkua, mutta oon silti ollut koko elämäni ajan vähän enemmän aamuihminen.

25. Mitä sarjaa/TV-ohjelmaa katsoit viimeksi? / Minkä elokuvan katsoit viimeksi?

Netflixistä Lucifer. Elokuvien katsominen rajoittuu nykyään lähinnä lasten elokuviin. En edes muista mitä olisin katsonut viimeksi.

26. Kahvi vai tee?

Kahvi. Yleensä juon kuitenkin kahvia vain aamuisin ja teetä iltaisin.

27. Mikä on lempiviikonpäiväsi?

Torstai (on toivoa täynnä). Olen myös syntynyt torstaina.

28. Jos sinun pitäisi valita ainoastaan yksi kirja, jonka saisit lukea elämäsi aikana, mikä se olisi?

Antoine de Saint-Exupéryn Pikku Prinssi, siinä on hyviä oivalluksia elämästä ja onnen tavoittelusta. Matematiikan opettaja luki sitä meille ääneen yläasteella, jotta oppisimme ajattelemaan kolmiulotteisesti. En tiedä oliko lukemisesta apua matemaattiseen ajatteluun, mutta tarinasta pidin.

Jaa ihmeessä muillekin: