Esittelyssä Supreme System Architect Mika

Esittelyssä Supreme System Architect Mika

Oletko miettinyt millaisia persoonia Capnovan asiantuntijat oikein ovat? Haluamme tutustuttaa teidät työntekijöihimme vapaamuotoisen haastattelun myötä.

Capnovalainen: Esittelyssä Supreme System Architect Mika Hyvönen

Toimiva infrastruktuuri on perusta, josta Capnovan omat ja asiakkaiden liiketoiminnan tarvitsemat palvelut tarjotaan. Mika pitää rautaisella otteellaan huolen siitä, että mm. palvelimet ja levyjärjestelmät pysyvät kunnossa ja Capnovan asiakkaat voivat nukkua yönsä rauhassa. Mikäli tilaat Capnovalta erittäin vaativan palvelinympäristön, niin pääset todennäköisesti työskentelemään tämän kokeneen gurutasoisen osaajan kanssa, jota muut capnovalaiset katsovat ylöspäin (sillä onhan miehellä mittaa reippaasti yli kaksi metriä).

Mika on viimeisen 20 vuoden aikana ”halaillut” satoja palvelimia vastaten Capnovalla kaikista vaativimmista palvelimien käyttöönotoista, ylläpidoista ja asiakkaan muutostoiveista. Lisäksi Mika vastaa useimmiten asiakasprojektien palvelinratkaisuiden speksauksesta ja arkkitehtuurisuunnittelusta. Mikan tekninen osaaminen kestää vertailun kehen vain huippuosaajaan ja suoritettuja sertifikaatteja sekä todistuksia löytyy Mikalta niin paljon, että toimitilamme seinälle ne eivät enää mahdu.

1. Millä nettisivuilla vierailet päivittäin? Perustelut?

Ampparit.com ja sieltä varsinkin /viihde ja /moottoriurheilu koska Formula1 ja ralli rokkaa ja normaaliuutisista tulee vaan paha mieli, kun kaikki on joka paikassa (muka) niin huonosti. Oikeastihan asiat on huonoiten Tampereen raitiotietyömaan varrella.

2. Mikä on puhelimesi soittoääni?

Mahna Mahna, tuttu Muppeteista

3. Mikä puhelin sinulla on? (Malli ja väri)

Huawei P20 pro, musta tietenkin.

4. Mikä on ensimmäinen asia mitä teet, kun saavut työpaikalle?

Teen ryhdikkään käsiliikkeen ovella (vaihteleva kuvio) ja tervehdin paikallaolijoita. Yleensä kaikki ehtii toimistolle ennen minua, paitsi Ari.

5. Mikä on parasta työssäsi?

Sen monimuotoisuus ja toistuvat tilaisuudet oppia uusia asioita. Melko pitkälle ulottuva oma päätäntävalta teknisissä asioissa on myös pienen firman suoma valttikortti ehdottomasti.

6. Mitä koulussa opittua taitoa olet tarvinnut eniten työssäsi?

Englantia tietenkin. Tosin tunnen, että olen siitä enempi velkaa 80-luvun kotitietokoneille kuin opettajille, mutta mennään tällä.

7. Mikä on erikoisin taitosi?

Organisointikykyä ovat monet ihmetelleet että miten osaan ja ennenkaikkea miten vielä jaksan. Osaan myös pidättää hengitystäni ainakin 20 sekuntia

8. Lapsuuden haaveammattisi?

Kyllä se varmaan oli vanhempien perässä maanviljelijä, kunnes ne 80-luvun kotitietokoneet viitoitti uuden tien.

9. Mikä supersankari/sarjakuvahahmo olisit?

Thanos. Todellinen badass!

10. Mitä kuuntelet työmatkallasi? Minkä biisin valitset työpaikan virkistysillassa?

Mitä nyt sattuu radiosta tai usb-tikulta tulemaan. Jälkimmäisestä yleensä jotain vanhan tai vielä vanhemman liiton metallia. Jätän noi hipit ja hopit Capnovan nuorimmaiselle. Virkistysiltoihin Yötä tai Popedaa ihan noiden nuorimmaisten kiusaksi.

11. Monelta herätyskellosi soittaa yleensä arkiaamuisin?

Ensimmäisen kerran yrittää 7:15.

12. Mitä tekisit, jos voittaisit Euro Jackpotissa?

Tarjoaisin Capnovasta huomattavasti enemmän kuin aiemmin ostamista suunnitelleet. Lisäksi pelastaisin hiljattain kiinni menneen toisen olohuoneeni Hämeenkadun kulmauksesta.

13. Mikä on mottosi?

Onko pakko?

14. Mikäli saisit valita vapaasti, missä asuisit (muualla kuin Suomessa)?

En ainakaan missään Tamperetta suuremmassa kyläpahasessa. Todennäköisesti jossain päin Aasiaa tai sitten US of A Texasissa joku pieni paikka olisi varmasti kiva, semmoinen mistä on lyhyt matka Austinin F1 Grand Prixiin.

15. Minkälaisista asioista työpäiväsi koostuu?

Palvelinratkaisujen suunnitteluista myyjien tarpeisiin ja jos he onnistuvat tehtävässään, niiden toteuttaminen. Kaikenlaiset tekniset ongelmat ja asiakkailta tulleet tiketit jotka eskaloituvat jonossa tarpeeksi korkealle ja tarvitsevat asiantuntevampaa johdatusta. Capnovan oman infran pystyssä pito ja jatkuva parantelu.

16. Minkä teknisestä laitteesta/puhelimen sovelluksesta et missään nimessä luopuisi?

Tietokoneesta (jonka merkki ja vuosimalli vaihtelee tilanteen mukaan).

17. Lempimeemisi tai -sanontasi?

Meemit on juttu joita en vieläkään oikein käsitä mikä niissä on niin hauskaa muka. Sanonnaksi sanon tähänkin ”Onko pakko?”

18. Jos olisit eläin, mikä eläin olisit? Perustele lyhyesti.

King Kong. Olishan se nyt siistiä olla kuningas. Lisäksi mulla oli tästä se oranssi game&watch elektroniikkapeli.

19. Kuvaile Capnovaa 5 sanalla.

Tamperelainen. Ketterä. Rento. Kannustava. Hommahallussa.

20. Mitä teet mieluiten vapaa-ajalla?

Kyllä se enimmiksen tietokoneiden ja pelikonsolien kanssa touhuamiseen menee, välillä vähän vanhempiekin raatojen.  Vastapainoksi jotain aivan muuta eli vanhan omakotitaloin jatkuvan tarpeellista ja välillä tarpeetontakin remontointia. Bassotaiteilija, soittamisen lisäksi tällä hetkellä myös rakennan kyseistä instrumenttia itse. Nollausviikonloput on tärkeitä, joka tarkoittaa hauskanpitoa kavereiden kanssa josta on sitten mukava mennä takaisin töihin lepäämään.

21. Minkälainen tyyppi olet? Kuvaile muutamalla sanalla.

Lähes mahdotonta katsoa vierestä tai osallistua tilanteeseen tai tapahtumaan jonka joku muu järjestää (omasta mielestä huonosti) ja olla ottamatta ohjaksia omiin käsiin. Tämä onkin sitten useimmiten ajanut erilaisiin positioihin, alkaen aina oppilaskunnan hallituksesta.

22. Mikä on irc-nickisi?

Mikron.

23. Jos sinun pitäisi valita ikä, joka sinulla olisi loppuelämäsi, mikä se olisi?

32

24. Yö vai aamu?

25. Mitä sarjaa/TV-ohjelmaa katsoit viimeksi? / Minkä elokuvan katsoit viimeksi?

Expansen 3. kauden katsoin juuri loppuun. Huh huh miten timanttia. Elokuvista John Wick chapter 2, myöskin aivan järkyttävän hyvä. Mutta enhän minä tietty katsokaan huonoja sarjoja tai elokuvia, mitä järkeä siinä olisi?

26. Kahvi vai tee?

Kahvi hyvin lattemaisesti eli paljon maitoa.

27. Mikä on lempiviikonpäiväsi?

Lauantai

28. Jos sinun pitäisi valita ainoastaan yksi kirja, jonka saisit lukea elämäsi aikana, mikä se olisi?

Eläkeläiset: Suuri Suomalainen juopottelukirja. Hauskempaa painotekstiä ei ole.

Jaa ihmeessä muillekin: