Esittelyssä System Administrator Hannu

Esittelyssä System Administrator Hannu

Oletko miettinyt millaisia persoonia Capnovan asiantuntijat oikein ovat? Haluamme tutustuttaa teidät työntekijöihimme vapaamuotoisen haastattelun myötä.

Capnovalainen: Esittelyssä System Administrator Hannu Rajala

Hämeenkyröstä Tampereelle kotiutunut toimiston juniori Hannu on tuonut Capnovan toimiston arkeen energisyydellään lisää vauhtia ja tekemisen meininkiä. Loputtoman uteliaisuutensa ja lukuisten esittämiensä kysymysten ansiosta, Hannu on ollut mukana luomassa Capnovalle entistä avoimempaa osaamisen ja tiedon jakamisen kulttuuria. Siinä samalla Hannu on päässyt oppimaan Capnovan kokeneemmilta konkareilta sellaisia taitoja, joita moni muu ikäisensä tekijä joutuu opettelemaan huomattavasti pidemmän oppimispolun kautta.

Hannu toimii Capnovalla teknisessä asiakaspalvelussa ja avoimen sekä asiakaspalvelevan luonteensa takia myös etä- ja lähituessa. Erityisosaamista Hannulta löytyy etenkin Windows-maailmasta, oli kyseessä sitten Office 365 -migraatio, Windows- tai Azure-ympäristön rakentaminen. Capnovalla Hannu on ottanut haltuun yhä enenevissä määrin myös Linux-ympäristöjä. Aiemmin Hannu on puuhaillut mm. tietojärjestelmien parissa Puolustusvoimissa, Raha-automaattiyhdistyksellä, Yleisradiolla ja muutamassa muussakin yrityksessä. Nuoresta iästään huolimatta Hannulla on 5 vuoden työkokemus alalta ja palava halu päästä toteuttamaan asiakkaille isoja tietojärjestelmäprojekteja alusta loppuun, jonka jälkeen toimia asiakkaalle jatkokehittäjänä ja ylläpitäjänä.

1. Millä nettisivuilla vierailet päivittäin? Perustelut?

Etuovi.com, haaveilen omasta asunnosta Itä-Tampereen suunnalta, sekä nettiauto.com, vielä jonain päivänä se musta Business-luokan Mersu löytyy pihasta.

2. Mikä on puhelimesi soittoääni?

Puhelin on aina värinällä. 😀

3. Mikä puhelin sinulla on? (Malli ja väri)

Huawei Honor 9, musta.

4. Mikä on ensimmäinen asia mitä teet, kun saavut työpaikalle?

Menen hakemaan kahvia, jonka jälkeen tulen vasta työpisteelle. Säikähdän jos joku muu, kuin Jussi on jo paikalla. Jussi kertoo yleensä myös aamuvitsin ja sitten hihitellään jutulle.

5. Mikä on parasta työssäsi?

Monipuolisuus. Alunperinhän tulin tänne ihan pelkästään teknisellä taustalla, mutta puolen vuoden jälkeen sitä on itsensä löytänyt kyllä myynnistä, markkinoinnista, erilaisista projekteista (laidasta laitaan)  ja palavereista. Aika moni siihen kannustaakin Capnovalla, että rahkeet riittää miehes muuhunki ku pelkkään peräkammarin nörtteilyyn. Hienoa löytää uusia puolia itsestään, jolla voi myös viedä firmaa eteenpäin. Rakkaudesta lajiin ja siitä eteenpäin. Valot on vihreällä, nyt painetaan vaan kaasua ja tehdään kovaa tulosta.

6. Mitä koulussa opittua taitoa olet tarvinnut eniten työssäsi?

Koulussa sai ehkä alkeet englannin kieleen, mutta kyllä Counter Strike ”-ura” toi sen todellisen kielellisen osaamiseen. Myös venäjän kieli on tullut tutuksi siinä pelimaailmassa 😀

7. Mikä on erikoisin taitosi?

Hyvä kysymys, ikäni puolesta varmaan vielä etuna muihin nähden on nopea oppiminen.

Sen mitä olen myös huomannut elämäni aikana, että hiljaisia hetkiä kanssani on tosi vähän ja moni kyselee, jos olen hiljaa, kun olen aina äänessä. Toimistollakin moni tästä moni kommentoi, että kai sosiaalisuus on jokinlainen taitokin.

8. Lapsuuden haaveammattisi?

Vastaan kuvalla. Suuri esikuvani alaa kohtaan on ollut aikojeni alusta oma kummisetäni, joka oli mukanani (vai olinko se minä, joka oli mukana, ken tietää) asentamassa Windows98:ia perheemme ensimmäiseen tietokoneeseen. Hän toimii myös alalla.

9. Mikä supersankari/sarjakuvahahmo olisit?

Erään perjantai-illan perusteella varmaan kaikki Capnovalaiset tietävät, Batman.

Loppu jääkööt arvoitukseksi tässä.

10. Mitä kuuntelet työmatkallasi? Minkä biisin valitset työpaikan virkistysillassa?

Metallia laidasta laitaan. Arch Enemy – Nemesis, saadaan toimiston setiin vähä liikettä! Oli myös loistava keikka kesällä Provinssi Rockissa. Tarkkasilmäiset näkevät meikäläisenkin kuvasta.

11. Monelta herätyskellosi soittaa yleensä arkiaamuisin?

7:15-7:30, torkkua tulee paineltua minuutin välein.

12. Mitä tekisit, jos voittaisit EuroJackpotissa?

Moni tässä on uhonnutkin, että jättäisi tarjouksen Capnovasta. Teen siis paremman tarjouksen, kuin aiemmin vastanneet. Tämän lisäksi pari asuntoa Tampereelta, toinen keskustasta ja toinen Itä-Tamperehoodeilta, sekä se musta mersu 😊

13. Mikä on mottosi?

Näit on niin paljon:
”Mikä homma”
”Mikä juttu”
”Minkälaista hommaa olis tarjolla”
”Hyvä se on”
”Voi p****, ei tää nyt ihan näin toimi”
”Moroo moroo”

Olen aika kova motivaatiovideo-fani myös, joita YouTubesta tuleekin katsottua erinnäisissä mielentiloissa.

Arnold Schwarzenegger 6 rules to success on kokonaisuudessaan kova setti. Suosittelen katsomaan YouTubesta Arskan setit.

14. Mikäli saisit valita vapaasti, missä asuisit (muualla kuin Suomessa)?

Minnesota, Minneapolis, USA. Olen sielä kerran käynyt ja vaikutti silloin tosi nastalta paikalta. NHL on myös lähellä sydäntä Minnesota Wilds 4ever.

15. Minkälaisista asioista työpäiväsi koostuu?

Senku tietäis. Vaikea oikeastaan arvioida kun aamulla astuu toimistolle, että mitä tänään on edessä. Tekninen tuki, asiakasprojektit, IT-infran kehitys, tekninen myynti, markkinoinnin tuki ja yleisesti kaikkien hommien eteenpäin vienti omalta osaltani. Voi olla, että johtuu hieman siitäkin, ettei itselläni ole vielä täysin hahmottunut joukon junnuimpana, että mitä sitä vielä tuleekaan tehtyä. Toimiston vilivilperinä tuppaan haluta tunkea nokkani joka paikkaan ja projektiin. Lainatakseni Anteroa, ”kysyvä ei tieltä eksy”.

16. Minkä teknisestä laitteesta/puhelimen sovelluksesta et missään nimessä luopuisi?

Aika jännäks menis ilman tietokonetta.

17. Lempimeemisi tai -sanontasi?

Suurinosa ei sovellu tähän haastatteluun, mutta tämä on sieltä lievimmästä päästä:

Tätä tulee myös postattua firman kanavalle aika usein 😀

18. Jos olisit eläin, mikä eläin olisit? Perustele lyhyesti.

Karhu, ne on loppujen lopuks aika lepposia otuksia. Talveksi voisin itsekin jäädä talviunille, jos olisi mahdollista.

19. Kuvaile Capnovaa 5 sanalla.

Kaikki parhaat IT-palvelut samasta paikasta.

20. Mitä teet mieluiten vapaa-ajalla?

Mitä nyt 25-vuotiaat äijän alut yleensä tekevät vapaa-ajalla. Kuntosalilla ja kotona aukee Counter Striken maailma. Tapparan matseja tulee myös katsottua.

21. Minkälainen tyyppi olet? Kuvaile muutamalla sanalla.

Loppupeleissä olen aika rento hölisijä, mutta toimistolla kovahaluinen tekijä (moni tästä kärsiikin meillä, kun puuttuu vielä iän tuoma rauhallisuus, kun ollaan jo keula pystyssä menossa).

22. Mikä on irc-nickisi?

Hand3, aikoinaan oli myös Hande93, mutta se sitten jossain kohtaa tiivistyi.

23. Jos sinun pitäisi valita ikä, joka sinulla olisi loppuelämäsi, mikä se olisi?

Kyllähän elämä on aika nastaa 25-vuotiaana. Joku syy sille varmasti on, että naisenkin vanheneminen loppuu 25 v kohdalla.

24. Yö vai aamu?

Ehdottomasti yö, silloin on paras säätö- ja pohdintahetki.

25. Mitä sarjaa/TV-ohjelmaa katsoit viimeksi? / Minkä elokuvan katsoit viimeksi?

Lucifer, Netflixistä. Annika kertoi tästä sarjasta toimistolla, ja tässä sitä ollaan.

Game Of Thronesin seuraavaa kautta venatessa..

26. Kahvi vai tee?

Kahvi, ei teestä tule kuin paha mieli.

27. Mikä on lempiviikonpäiväsi?

perrrrrrrjantai Badumtssss.

28. Jos sinun pitäisi valita ainoastaan yksi kirja, jonka saisit lukea elämäsi aikana, mikä se olisi?

A Song of Ice and Fire.

Jaa ihmeessä muillekin: