Esittelyssä System Specialist Kimmo

Esittelyssä System Specialist Kimmo

Oletko miettinyt millaisia persoonia Capnovan asiantuntijat oikein ovat? Haluamme tutustuttaa teidät työntekijöihimme vapaamuotoisen haastattelun myötä.

Capnovalainen: Esittelyssä System Specialist Kimmo Kolu

Toisena esittelyvuorossa on Capnovan System Specialist Kimmo Kolu. Kimmo torkuttaa, omistaa hyvän sisustussilmän ja “tiivisti” haastattelun vastaukset kuuteen (6) sivuun. Lue alta, kuinka monta tutkintoa Kimmolla on ja miksi keskiviikko on hänen lempipäivänsä.

Kimmo on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt kerryttämään vakuuttavan työ- ja opiskeluhistorian opiskellen ennen Capnovaa 3 tutkintoa työskennellen samalla mm. sairaanhoitopiirin ja kuntayhtymän palveluksessa mikrotukihenkilönä sekä ATK-koordinaattorina sekä globaalin huonekalujätin IT-vastaavana Tampereella, huolehtien tavaratalon kaikista IT-asioista. Capnovalaisena Kimmo suoritti neljännen tutkintonsa työn ohessa ja valmistui ennätysajassa. Capnovalla parin viime vuoden aikana Kimmosta on tullut asiakasrajapinnan ja tekniikan moniosaaja, jonka avulla jokainen projekti saadaan onnistuneesti maaliin.

1. Millä nettisivuilla vierailet päivittäin? Perustelut?

Etuovi.com, koska haaveissa on omakotitalo ja pitäähän sitä markkinat tuntea hyvin niiden osalta, vaikka ei ihan heti haave olisi toteutumassakaan.

Nettiauto.com, koska krooninen autokuume vaivaa myös aina. Se lienee tosin ihan tavallista, kun bensaa on virrannut suonissa kuuleman mukaan syntymästä asti.

On muuten ollut hienoa havaita samoja petrolhead-piirteitä omissa jälkeläisissä. Ja hienoa se on siksi, että menneinä vuosina moottoriurheilun parissa olen saanut hienot kokemukset ja opit matkaan siitä, mitä yhdessä tekeminen, intohimo ja rakkaus lajiin parhaimmillaan merkitsee. Esimerkiksi Suomen drifting-harrastajien joukossa ei tiimirajoista välitetä, vaikka keskenään kilpaillaankin. Siellä jos kilpakaverilta hajoaa vaikkapa auto kesken kisan, niin kaikin keinoin pyritään auttamaan.  Annetaan sitten vaikka oma auto lainaksi toiselle, että toinen pääsee jatkamaan kisavedot loppuun saakka. Tätä samaa meininkiä ollaan pyritty korostamaan myös Capnovalla ja ollaan siinä hienosti onnistuttukin.

2. Mikä on puhelimesi soittoääni?

The White Buffalo – Oh Darlin’ What Have I Done

Kyseinen bändi tuli itselle tutuksi yhden lempisarjani Sons of Anarchyn myötä ja vaikka sarja jo päättyikin aikoja sitten, niin päivittäin soittoäänen ja kuukausittain omien soittolistojen kautta palataan Charmingin pikkukaupungin hurmaaviin tunnelmiin.

3. Mikä puhelin sinulla on? (Malli ja väri)

One Plus 6 (8GB/256GB) – Midnight Black

4. Mikä on ensimmäinen asia mitä teet, kun saavut työpaikalle?

Moikkaan toimistolla jo olevia työkavereita, isken läppärin kiinni telakkaan ja laitan virrat päälle. Sitten syöksyn Monttuun (eli taukotilaamme) hakemaan aamukahvia ja sitä myöten saan myös itseeni virrat päälle.

5. Mikä on parasta työssäsi?

Monipuolisuus, jatkuva kehittyminen ja yhdessä tekeminen.

Tulin Capnovalle alun perin puhtaasti tekniseen rooliin, mutta nykyään työpäivät ja kalenterin täyttää teknisten asioiden lisäksi muun muassa myynti, markkinointi, toiminnan kehittäminen ja erilaiset vaihtuvat projektit, kuten viimeksi tietosuoja-asetukseen valmistautuminen muiden konsernin yritysten kanssa. Näiden myötä olen saanut etuoikeuden lisätä verkostooni viime vuosina monia eri osa-alueiden huippuammattilaisia.

6. Mitä koulussa opittua taitoa olet tarvinnut eniten työssäsi?

Nyt kun neljäs alan tutkinto on paketissa ja odotellaan enää valmistumispäivän varmistumista, niin voin todeta, että viimeisimmän myötä osaan taas entistä paremmin hahmottaa kokonaisuuksia niin IT-ympäristön, kuin ennen kaikkea liiketoiminnan näkökulmasta.

7. Mikä on erikoisin taitosi?

Väitän omaavani nykyään aika hyvän sisustussilmän.

8. Lapsuuden haaveammattisi?

Vastaan kuvalla:

9. Mikä supersankari/sarjakuvahahmo olisit?

I am the Stig.

10. Mitä kuuntelet työmatkallasi? Minkä biisin valitset työpaikan virkistysillassa?

Tällä hetkellä työmatkojen viihtyvyyden takaa uunituore Mokoma. Hengen pitimet -albumin avausraita ja kappale numero 7 ovat nousseet omiksi suosikeiksi näin alkumetreillä, suosittelen tutustumaan.

Virkistysiltaan valitsen laulu- ja soitinyhtye Viiksien Voittajat-nimisen teoksen. (Mustasch – Winners)

11. Monelta herätyskellosi soittaa yleensä arkiaamuisin?

6:20, 6:30, 6:40.. Tykkään siis torkuttaa.

Mutta olen kyllä pääsemässä irti siitä tavasta ja olenkin jo muutaman kerran yllättänyt itsenikin ja laittanut kellon soittamaan jo viimeistään kuudelta, jotta olen ehtinyt ennen töitä tekemään salitreenin tai edes pienen herättelyn lenkkipolulla.

12. Mitä tekisit, jos voittaisit Eurojackpotissa?

Tekisin ostotarjouksen Capnovasta.

13. Mikä on mottosi?

Näitä on kyllä useampia. Yksi pisimään matkassa kulkenut ja eräänlaisena rohkaisuna itselle monessakin elämän valintatilanteessa toiminut lausahdus on kuultu monesti Bear Gryllsin suusta ja se kuuluu näin: If you risk nothing you gain nothing.

14. Mikäli saisit valita vapaasti, missä asuisit (muualla kuin Suomessa)?

Tämä on vaikea, koska maailmassa on niin monta kolkkaa, jotka kiinnostavat ja joissa haluaisin ainakin käydä. Mutta silti kaikista maailman kolkista Tampereen seutu tuntuu rakkaimmalta ja itselle sopivimmalta. Merkkinä siitä on pari muistoa päätynyt jo nahkaankin asti.

Mikäli en haluaisi tarjota perheelleni mahdollisimman vakaata elämää asuinpaikan suhteen, niin todennäköisesti kierrettäisiin maailmaa ristiin rastiin. Mutta jos vakavasti pitäisi harkita pysyvän osoitteen muuttamista johonkin muuhun maahan, kuin Suomeen, niin valitsisin ehkä Australian tai Amerikan.

15. Minkä teknisestä laitteesta/puhelimen sovelluksesta et missään nimessä luopuisi?

Töitä ainakin olisi vaikea tehdä, jos ei olisi tietokonetta.

16. Lempimeemisi tai -sanontasi?

Vastaan kuvalla:

17. Jos olisit eläin, mikä eläin olisit? Perustele lyhyesti.

Koira, tarkemmin Glen of imaalinterrieri.

Wikipedian mukaan:

”Ulkonäkö: Pitkärunkoinen, korkeuttaan pidempi, mutta ei pitkä. Yleisvaikutelma on tanakka, mutta ei pönäkkä. Kallo-osa on leveä ja melko pitkä. Otsapenger on korostunut ja kuono-osa voimakas..

Luonne ja käyttäytyminen: Toimelias, ketterä ja työskennellessään hiljainen, aina valmis toimintaan, temperamenttinen ja erittäin rohkea, muulloin lauhkea, sävyisä ja persoonallisuutta uhkuva. Uskollisena ja helposti kiintyvänä se on hyvin miellyttävä koti- ja seurakoira..”

Jos allekirjoittaneella olisi oma Wikipedia-sivu, niin tästähän saisi siihen todella hyvän rungon. 😀

18. Kuvaile Capnovaa 5 sanalla.

Paras IT-kumppani yritykselle liiketoiminnan kehittämiseen.

19. Mitä teet mieluiten vapaa-ajalla?

Kaikkein mieluiten teen isompia ja pienempiä reissuja perheen kanssa. Lisäksi muun muassa ulkoilen, urheilen, autoilen ja haaveilen erittäin mielelläni.

20. Minkälainen tyyppi olet? Kuvaile muutamalla sanalla.

Avoin, rehellinen, rakastava, helposti innostuva ja toivottavasti myös innostava. Älyllisesti ei Mensan jäsenyyteen vaadittavaa tasoa (ainakaan vielä), mutta ainakin sen kuuluisan vasemman jalan saappaan lupaan päihittää.

21. Mikä on irc-nickisi?

kkimble

22. Jos sinun pitäisi valita ikä, joka sinulla olisi loppuelämäsi, mikä se olisi?

Uskon, että 33 voisi olla hyvä, tosin omakohtaista kokemusta siitä ei vielä ole.

23. Yö vai aamu?

Aamu.

24. Mitä sarjaa/TV-ohjelmaa katsoit viimeksi? / Minkä elokuvan katsoit viimeksi?

Sipoon Herttua -sarjaa tuli katsottua viimeksi. Hauska musta komedia sipoolaisesta bisnesmiehestä.

25. Kahvi vai tee?

Kahvia, kyllä kiitos!

26. Mikä on lempiviikonpäiväsi?

Keskiviikko, tarpeeksi kaukana maanantaista ja tarpeeksi lähellä perjantaita. Ei vais, oikea syy siihen on se, että keskiviikkoisin meillä on aina viikkopalaveri, eli silloin näkee varmasti kaikki capnovalaiset toimistolla.

27. Jos sinun pitäisi valita ainoastaan yksi kirja, jonka saisit lukea elämäsi aikana, mikä se olisi?

Vain yksi? Päätän mielivaltaisesti, että valitsen kumminkin kaksi, toisen minkä olen jo lukenut ja toisen joka on jäänyt vielä kesken.

Luetuista siis Marko Annalan raadollisen rehellinen esikoisromaani Värityskirja. (Kirjassa mainitaan myös pariin otteeseen Kihniö, josta itse olen maailmalle ponnistanut.)

Ja lukemattomista, lihaksia päätyönään tutkivan akatemiatutkija ja liikuntafysiologian dosentin Juha Hulmin, Lihastohtori. Kyseisen kirjan lukemisen olen jo aloittanut ja ajattelin sen nyt vihdoin saattaa loppuun, kun kesäloma alkaa.

Jaa ihmeessä muillekin: