Tekniikka

Tekniikka

Jätä yhteystietosi, olemme sinuun pian yhteydessä

Capnovalla on vastuu siitä, että asiakkaiden tietoliikenneyhteydet ja laitteet on valvottuina ja varmistettuina aina parhaalla mahdollisella tavalla. Huolehdimme 24/7, että olemme luottamuksen arvoisia ja palvelut ja yhteydet pysyvät kunnossa.

Laitetilat ja tekniikka

Yhteydet

Capnovan tarjoamat Internet-yhteydet ovat luotettavuuden takaamiseksi jaettu vähintään kahden eri IP transit -palvelun kautta. BGP4-reititys takaa, että yhden operaattorin yhteyden vikaantuminen ei aiheuta palvelintilan yhteyksiin katkosta vaan toiminta jatkuu normaalisti. Jotta asiakkaidemme palvelut ja palvelinyhteydet toimisivat aina parhaalla mahdollisella nopeudella, tarkkailemme aktiivisesti Internet-yhteyksiemme kuormitusta. Kapasiteettia on aina niin paljon reservissä, ettei ruuhkahuippuinakaan ongelmia pääse syntymään.

Laitetilaamme on saatavilla kaikkien suurten operaattoreiden runkoyhteydet. Toimimme myös yhteistyössä mm. TREX Tampere Region Exchange -solmupisteen kanssa.

Laitetilat

Kahdennetut laitetilamme sijaitsevat Tampereen ydinkeskustassa. Palvelinsaleissamme on tehokas ilmastointi, murtosuojaus ja ympärivuorokautinen kulunvalvonta sekä automaattinen paloilmoitinlaitteisto. Järeä UPS-varmennettu virransyöttö, jonka akusto suodattaa sähköverkosta tulevat mahdolliset häiriöt. Generaattori takaa sähkön saannin pidempienkin sähkökatkosten aikana. Laitteet on sijoitettu lukittuihin laitekaappeihin, joihin pääsy on rajoitettu ja valvottu.

Laitesali täyttää Viestintäviraston määrittelemät teletilojen turvallisuutta koskevat vaatimukset (Viestintävirasto 54 A/2012M:n määritys “Tärkeä tila”).

Palvelimet ja verkkolaitteet

Laitekantamme koostuu pääosin Huawei, Fujitsu ja Lenovo -räkkipalvelimista sekä  NetApp ja Huawei -levyjärjestelmistä. Näin ollen vikaantuneet kiintolevyt, tuulettimet tai virtalähteet voidaan vaihtaa palvelimen ollessa käynnissä, joten huoltokatkosten määrä on saatu minimoitua.

Verkkolaitteiden toimivuuteen olemme kiinnittäneet erityistä huomioita. Reitittimet ja kytkimet ovat kahdennettuina, tarjoten näin erittäin vikasietoisen verkkoympäristön.

Valvonta ja varmistus

Käytössämme on kahdennettu valvontapalvelu, joka valvoo verkkomme ja palvelintemme toimintaa sekä kuormitusta. Valvontajärjestelmä lähettää ongelmatapauksissa hälytyksen sähköpostina ja tekstiviestinä. Ylläpitohenkilökuntamme saa tiedon ongelmatilanteista nopeasti ja jopa ennen varsinaisen vian muodostumista.

Tarjoamme käyttämäämme novaMonitor -palvelua myös palvelinhotelliasiakkaidemme käyttöön, jolloin valvomme esimerkiksi halutun palvelinsovelluksen tilaa, palvelimen levytilaa, prosessorin tai muistin kuormitusta. Varmistuksissa luotamme omaan tuotteeseemme, novaSafe -palveluun.