Täysi-ikäinen Capnova

Täysi-ikäinen Capnova

Capnova saavuttaa tänään 12.6.2018 täysi-ikäisyyden. Paljon on mahtunut muutosta ja mullistuksiakin 18-vuotisen polkumme varrelle.

Capnova 18 vuotta

Capnova saavuttaa tänään täysi-ikäisyyden. Paljon on mahtunut muutosta ja mullistuksiakin 18-vuotisen polkumme varrelle.

Taipaleemme ensimmäiset 8 vuotta olivat suhteellisen tasaista tallausta lähinnä webhotellien ja verkkotunnusten tuottamisen parissa. Kymmenisen vuotta sitten otimme ensimmäisen harppauksen kohti ”isompia ympyröitä” alkaessamme tuottaa erilaisia palvelinratkaisuja. Varsinainen sysäys kohti järeämpien ratkaisuiden tarjoamista tapahtui 2011, kun rakensimme oman konesalimme idylliseen Klingendahlin tehdaskiinteistöön.

Tullessamme teini-ikään 2015 tajusimme, että meillä olisi paljon enemmänkin annettavaa asiakkaille, jotka vaativat asiantuntijaosaamista, mutta olettavat palvelun olevan silti nopeaa ja henkilökohtaista.

Oikeastaan tuolloin kylvimmekin siemenet Capnovan yrityskulttuurin muuttamiseksi pienestä, välillä hieman kotikutoisestakin toiminnasta aitoja asiantuntijapalveluita menestyksekkäästi tarjoavaksi yritykseksi.

Vuonna 2018, täysi-ikäistymisen kynnyksellä, alamme olla tilanteessa, jossa viime vuosien kova työ alkaa kantaa hedelmää.

Olemme kasvaneet viimeiset vuodet liikevaihdolla mitattuna 20-30% vuositahtia. Kun aikaisemmin asiakkaidemme kuukausilaskutuksista puhuttiin kympeistä, niin nyt puhutaan satasista tai tonneista. Kun aikaisemmin meiltä pyydettiin yksittäisiä palveluita, nyt puhutaan IT:n ulkoistamisesta joko osittain tai kokonaan. Tämä tarkoittaa, että asiakkaamme luottavat yhä isompia ja isompia IT-kokonaisuuksiaan meidän tuotettavaksemme.

Olen itse saanut olla mukana vauhdittamassa Capnovan kasvua, ensin myyntijohtajana ja nyt viimeiset puoli vuotta toimitusjohtajana. Näköalapaikka on ollut erittäin mielenkiintoinen, sillä vain harvoin vuosikaudet tietyllä tavalla (jopa konservatiivisestikin) toimiva yritys luo nahkansa näin totaalisesti kuin me olemme tehneet.

Capnova onkin tekemässä sitä temppua, joka vain harvoin pidempään IT-alalla toimineelle pienyritykselle on mahdollista. Olemme muuttuneet määrätietoisesti teknisvetoisesta yrityksestä myynti- ja markkinointihenkisemmäksi kumppaniksi. Kumppaniksi, joka ei pelkästään etsi parhaita teknisiä ratkaisuja asiakkaillensa, vaan myös ymmärtää asiakkaidensa liiketoiminnan ajureita, ostokäyttäytymistä ja kaikkien niiden ”pehmeiden arvojen” tyydyttämistä, jotka niin usein IT-alan yrityksiltä unohtuvat.

Minä johtajana haluan, että me muutumme vielä vahvemmin perässähiihtäjästä edelläkävijäksi. Haluan Capnovasta yrityksen, jonka asiakkaaksi haluavat kaikki ja jonka toimintatapoja kilpailijamme kopioivat. Haluan meidän toimintaan sitä svengiä ja rohkeutta, että meitä ja edesottamuksiamme seurataan ihaillen sekä asiakkaiden että muiden toimittajien parissa.

Yhdessä työntekijöiden kanssa olemme keskustelleet viime aikoina paljon kasvukivuista ja siitä, mitä me oikeasti halutaan olla täyttäessämme 20 vuotta. Meille kasvu ei sinällään ole itseisarvo, vaan seurausta hyvin tehdystä työstä. Unelmamme on löytää asiakkaita, jotka ulkoistavat meille kaikki IT-palvelunsa niin, että he saavat kumppanuudesta kanssamme aitoa lisäarvoa. Tällöin olemme onnistuneet.

Asiakastyytyväisyytemme on aina ollut vahva, mittausten mukaan yli 99% asiakkaistamme ovat tyytyväisiä. Meitä on myös kertonut suosittelevansa yli 98% asiakkaistamme. Näiden numeroiden valossa kaikki on hyvin, mutta teemme silti hartiavoimin töitä 100% positiivisen asiakaskokemuksen varmistamiseksi.

On ollut hieno nähdä meillä vuosikausia asiakkaina olevien ihmisten ilmeitä, kun kerromme heille kaikista niistä palveluista, joita kauttamme nykyisellään saa. Olemmehan me mm. yksi Suomen pienimmistä teleoperaattoreista ja meiltä saa vähintään kaikki samat palvelut kuin isoimmiltakin operaattoreilta. Heistä meidät toki useimmiten erottaa henkilökohtainen, ripeä ja viimeisen päälle positiivinen palvelu, joka jättää asiakkaidemme suut messingille jokaikinen päivä.

18 elettyä vuotta ovat kohdelleet meitä hyvin, mutta Capnovan menestystarina on vasta alussa. Välillä hieman hymyillen pohdin, että meitä voisi ajatella jopa Suomen vanhimpana startuppina. Rykäisimmehän käytännössä kaikki toimintatapamme uusiksi ja olemme viime aikoina uudistaneet liki läpikotaisin kaikki palvelumme. Muutamassa vuodessa liikevaihtomme on kaksinkertaistunut, kuten myös henkilöstömme ja suurimmat mahdollisuudet kasvulle siintävät kuitenkin vasta edessäpäin.

Suurin kiitos taipaleestamme kuuluu sitoutuneelle henkilöstölle ja mahtaville asiakkaillemme. Toivomme jatkossakin pääsevämme ratkaisemaan asiakkaillemme entistä mutkikkaampia ja isompia IT-haasteita ja tuottamaan parhaita mahdollisia IT-ratkaisuja. Uusia hienoja muistoja haluamme tuottaa, unohtamatta kaiken ydintä eli sitä, että jatkossakin tarjoamme Suomen parhaan asiakaskokemuksen IT-palveluihin liittyen.

Aurinkoisin kesäterveisin,

Mikko Vilppula
CEO
Capnova Oy

Jaa ihmeessä muillekin: